matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
WIELOMIANY
xxx:
Dany jest wielomian w(x)= x
4
+ 2x
3
− x
2
+ 3x − 5. Oblicz w (
√
2
)
18 mar 12:03
Eta:
W(
√
2
)=(
√
2
)
4
+2*(
√
2
)
3
−(
√
2
)
2
+3*
√
2
−5=...........
18 mar 12:05
xxx:
Dzięki
18 mar 12:20