matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całkowanie przez części. proszę o spawdzenie.
Madzia:
∫xe
−3x
dx= −x3e
−3x
−∫(−3e
−3x
)dx=−x3e
−3x
+3∫e
−3x
dx=−x3e
−3x
+3e
−3x
=−3e
−3x
(x−1)
8 lut 13:07
jo:
e
−3x
Nie, ∫e
−3x
dx = −
3
8 lut 13:37
Madzia:
dziękuję
8 lut 14:21