matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
****
kosmita:
udowodnic ze: div(φA)=φdivA+Agradφ
17 mar 19:06
jc:
A=(P,Q,R) (fP)
x
+(fQ)
y
+(fR)
z
=f(P
x
+Q
y
+R
z
)+(Pf
x
+Qf
y
+Rf
z
) Równość wynika z reguły Laibniza (fP)
x
=f
x
P+ f P
x
, ...
17 mar 19:13