matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ktoś:
Wykaz ze jesli dla dowolnych liczb rzeczywsitych x,y prawdziwa jest rownosc x+y=2
√
2
, to x*y≤2
17 mar 15:39
Ktoś:
.
17 mar 15:50
Adamm:
y=2
√
2
−x xy=x(2
√
2
−x) − maksimum dla x=
√
2
i równe jest 2
17 mar 16:13