prosze o pomoc ;X
cynamonek: napisz równanie płaszczyzny π dla której stosunek odległości π1 = 2x −6 +3z = 0 do odległości
od płaszczynzy π2 ; −3x +y − 2z +4 = 0. Równa się 2/ 3
17 mar 14:35
cynamonek: up
17 mar 14:51
cynamonek: up
17 mar 21:47
Adamm:
te płaszczyzny nie są nawet równoległe
nieważne jaką postawimy o płaszczyznę, od jednej będzie odległa o 0, czyli stosunek
albo może być nieokreślony, albo równy 0
17 mar 21:54
jc: Płaszczyzna π musi przeciąć chociaż jedną z płaszczyzn: π1, π2.
W związku przynajmniej jedna z odległości = 0.
Czy czegoś nie pokręciłeś?
17 mar 21:57
cynamonek: π1 : 2x−y +3z = 0
π2 : −3x +y +2z +4
Wybaczcie pisałem trochę już zmęczony
18 mar 13:19
cynamonek: up
18 mar 14:24
cynamonek: takie zadanie miałem na egzaminie
18 mar 14:27
Adamm: te płaszczyzny nadal nie są równoległe
18 mar 16:01
Cynamonek: To samo napisałem na egzaminie😊
18 mar 17:11