16 mar 22:09
aniabb: a)
12/d=−6 więc d=−2
2c+d=0 więc c=1
a/c=−3 więc a = −3
16 mar 22:40
Tadeusz:
Mam nadzieję że rysunek obrazuje wystarczające podpowiedzi
16 mar 22:43
aniabb: b) tgα=−1 więc α=135°
16 mar 22:44
Eta:
| | 12 | |
POy( 0,−6) to |
| = −6 ⇒ d= −2 |
| | d | |
| | −d | | a | |
Środek symetrii A( |
| , |
| ) =(2,−3) |
| | c | | c | |
| | −d | | a | |
to |
| =2 ⇒ c=1 i |
| = −3 ⇒ a= −3 |
| | c | | c | |
| | −3x+12 | | 6 | |
zatem f(x)= |
| = |
| −3 |
| | x−2 | | x−2 | |
f
'(x)= ..........
f
'(x
o)=.........
16 mar 22:46