1 | 1 | 1 | ||||
ha+hb+hc=2*P*( | + | + | ) | |||
a | b | c |
2P | ||
r= | ||
a+b+c |
3 |
| ||||||||||||||||||||
≤ | (harmoniczna≤arytmetyczna) | ||||||||||||||||||||
a+b+c | 3 |
a+b+c | 2P | |||
2) PΔ=P= | *r⇔r= | ⇔ | ||
2 | a+b+c |
18P | ||
9r= | ||
a+b+c |
18P | ||
3) | =ha+hb+hc | |
a+b+c |
2P | 2P | 2P | 18P | ||||
+ | + | = | ⇔ | ||||
a | b | c | a+b+c |
1 | 1 | 1 | 9 | ||||
+ | + | = | |||||
a | b | c | a+b+c |
1 | 1 | 1 | ||||
( | + | + | )*(a+b+c)=9⇔ | |||
a | b | c |
b | a | α | c | b | c | |||||||
(*) 3+( | + | )+( | + | )+( | + | =9 | ||||||
a | b | c | a | c | b |
b | a | |||
( | + | )=2 dla a=b | ||
a | b |
α | c | |||
( | + | )=2 dla a=c i | ||
c | a |
b | c | |||
( | + | =2 dla b=2 to równość (*) zachodzi dla a=b=c⇔ | ||
c | b |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |