gt2 | ||
h = h0 − | (wysokosc na ktorej znajduje sie cialo w chwili t) | |
2 |
gt2 | 2h0 | |||
h0 = | −−> t = √ | |||
2 | g |
2h0 | ||
Z = v0 * √ | ||
g |
2h0 | ||
n * h0 = v0 * √ | ||
g |
√2h0 | ||
n * h0 = v0 * | ||
√g |
n * h0 * √g | ||
v0 = | ||
√2h0 |
h0 | ||
oczywiscie | = √h0 (po usunieciu niewymiernosci z mianownika) | |
√h0 |
n * √h0 * √g | n * √gh0 | n*√2gh0 | ||||
v0 = | = | = | ||||
√2 | √2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |