1 | 1 | 1 | 8 | |||||
sinx−cosx = | ⇒ (sinx−cosx)2= | ⇒ 1−sin(2x) = | ⇒ sin(2x) = | |||||
3 | 9 | 9 | 9 |
1 | ||
sin x − cos x = | ||
3 |
1 | ||
sin2 x − 2 sin x cos x + cos2 x = | ||
9 |
1 | ||
1 − | = sin 2x | |
9 |
8 | ||
sin 2 x = | ||
9 |
64 | 17 | |||
cos2 2x = 1 − sin2 2x = 1 − | = | |||
81 | 81 |
17 | 64 | 47 | ||||
cos 4 x = cos 2 2x − sin2 2x = | − | = − | ||||
81 | 81 | 81 |
1 | ||
sin x − cos x = | ||
3 |
1 | ||
sin2 x − 2 sin x cos x + cos2 x = | ||
9 |
1 | ||
1 − | = sin 2x | |
9 |
8 | ||
sin 2 x = | ||
9 |
64 | 17 | |||
cos2 2x = 1 − sin2 2x = 1 − | = | |||
81 | 81 |
17 | 64 | 47 | ||||
cos 4 x = cos 2 2x − sin2 2x = | − | = − | ||||
81 | 81 | 81 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |