matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
V?
Pomocy prosze:
Jaka jest obj walca, ktory ma przekroj osiowy ktory jest kwadratem o boku dl 4cm
8 lut 10:10
M:
29 kwi 12:13
Podstawy Geometrii:
r=2 H=4 V=πr
2
*h V=π*2
2
*4=16πcm
3
29 kwi 12:27