matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole
Pomocy prosze:
Jakie jest pole pow prostopadloscianu o wymiarach 1,4,5cm?
8 lut 10:06
M:
29 kwi 12:13
Podstawy Geometrii:
a=1 b=4 c=5 P
p
=2(ab+bc+ac) P
p
=2(1*4+4*5+1*5) P
p
=2*29=58cm
2
29 kwi 12:41