Stereometria przekroj
JOHNSOP: Podstawa czworościanu abcd jest trojkat ostrokatny rownoramienny abc w którym ab =bc= a i ac=b.
Wszystkie krawędzie boczne mają długość c Czworoscian przecieto płaszczyzna do której należy
środek okręgu opisanego na trójkącie abc i ktora jest równoległa do prostych bd i ac.Oblicz
pole otrzymanego przekroju
15 mar 13:42
dziku1: spróbuj narysowac to sobie
17 mar 13:19
JOHNSOP: | | 2a2−b2 | |
Wynik mam w odp. 2a2bc* |
| |
| | (4a2−b2)2 | |
17 mar 13:42
JOHNSOP: Jakas podpowiedz? Nie wiem jak ten przekrój się przetnie tzn jak bedzie rownolegla do ac ibd i
gdzie bedzie ten promien
17 mar 13:44
Mila:

Wystarczy taka podpowiedź?
17 mar 20:58