Funkcje
Funkcja : Dla jakiego argumentu funkcja f(x) = −6x+5 przyjmuje wartość 4?
A 1,5
B −1/6
C−1,5
D 1/6
15 mar 11:26
Jerzy:
4 = −6x + 5 .... i oblicz: x
15 mar 11:27
Funkcja : Ale jak?
15 mar 11:30
Jerzy:
Do której chodzisz klasy ?
15 mar 11:31
Funkcja : 1 gim
15 mar 11:32
Jerzy:
I nie potrafisz rozwiązać takiego prostego równania ?
15 mar 11:32
Funkcja : Słaby jestem z matmy wole polski
15 mar 11:33
Funkcja : Dlatego proszę ładnie o
Pomoc
15 mar 11:34
Jerzy:
| | 1 | |
.... ⇔ 6x = 5 − 4 ⇔ 6x = 1 ⇔ x = |
| |
| | 6 | |
15 mar 11:35
Funkcja : Dziękuje bardzo
15 mar 11:36