Oblicz
Lim: Pomoże ktoś z tymi przykładami? Proszę
Lim (−4x
3 + 6x
2 −7x)
x→−
∞
x→+
∞
x→3
15 mar 07:32
Janek191:
| | 6 | | 7 | |
lim ( − 4 x3 + 6 x2 −7 x) = lim x3*( −4 + |
| − |
| ) = [ −∞*( − 4 + 0 + 0)] = +≈ |
| | x | | x2 | |
x→ −
∞ x→ −
∞
15 mar 07:40
Janek191:
| | | | 4 − 0 + 0 | |
f(x) = |
| → |
| = 2, gdy x→+∞ |
| | | | 2 + 0 | |
15 mar 07:42
Janek191:
| | 4 x + 2 | | 14 | |
llim |
| = [ |
| ] = +∞ |
| | x − 3 | | 0+ | |
x→ 3
+
| | 4 x + 2 | | 14 | |
lim |
| = [ |
| ] = − ∞ |
| | x − 3 | | 0− | |
x→ 3
−
15 mar 07:47
Lim: Janek191 co oznacza ta odpowiedz w pierwszym?

=+≈?
15 mar 07:48
Lim: i bardzo dziękuje za pomoc
15 mar 07:48
Janek191:
+
∞
Coś mi się źle wcisnęło
15 mar 07:50
Lim: Dziękuje jeszcze raz
15 mar 07:50