matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tośsamość
agnieszkaa:
Sprawdź czy podana równość jest tożsamością trygonometryczną cosx
√
1+tg
2
x
=−1
π
3π
x∊(
;
)
2
2
cos
2
x−sin
2
x
L=cosx
√
=
√
cos2x
cos
2
x
i dalej nie wiem proszę o pomoc
15 mar 03:03
Janek191:
cos
2
x + sin
2
x
1
L = cos x*
√
= cos x*I
I = −1
cos
2
x
cos x
15 mar 08:11
agnieszkaa:
Bardzo dziękuję
15 mar 10:08