romb
ach ta matma: W rombie o boku 17 różnica długości przekatnych jest równa 17
Oblicz długość okręgu wpisanego w ten romb
15 mar 00:32
ach ta matma:
Przepraszam pomyliłam się , różnica długości przekątnych 14
15 mar 00:38
15 mar 00:40
aniabb: czyli przekątne 30 i 16 (bo to trójkąt 8,15,17

)
r=8•15/17
15 mar 00:47
Eta:

P=2fe i f−e=7
f
2+e
2=a
2 ⇒ (f−e)
2+2fe=17
2 ⇒ 2fe=P= 289−49 = 240
15 mar 01:34
Stańczyk:
| | 1 | |
e2 + f2 = 289, pole P = |
| *2e*2f = 2ef |
| | 2 | |
2e − 2f = 14, e − f = 7 /
2, e
2 − 2ef + f
2 = 49, 289 − P = 49, P = 240
17 * 2r = 240
15 mar 01:37
Stańczyk:
Za późno, a tak się starałem
15 mar 01:38
Stańczyk:
No już idź spać
Eto
15 mar 01:41