Mnożenie *100%
Kasia: 0,007437025*100%=0.7437025%
Zgadza się? Pytanie może i oczywiste, ale wolę być pewna
14 mar 23:29
aniabb: tak
14 mar 23:32
PW: A dla mnie jest to kompletnie bez sensu. Co miałoby oznaczać mnożenie przez 100%? Nie ma takich
działań, jak "mnożenie przez procent".
Jeżeli napis
a
.25%
| | 25 | |
miałby oznaczać "biorę |
| liczby a", to powinno się napisać |
| | 100 | |
Co wtedy oznaczałoby
a
.100%?
15 mar 11:21
Jerzy:
100% = 1 , a więc mnożona liczba się nie zmienia.
15 mar 11:23
aniabb: liczba się nie zmienia ale zapis owszem

2•100% = 200%
bo 2 razy więcej to to samo co 200%
19 mar 22:45