matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Biolog:
Oblicz
4x
2
+6x
lim
2x−8x
2
x→0
14 mar 23:19
aniabb:
3
14 mar 23:33
aniabb:
wyciągnij x przed nawias i skróć
14 mar 23:33
Mila:
4x
2
+6x
lim
x→0
=
−8x
2
+2x
x*(4x+6)
=lim
x→0
=
x*(−8x+2)
(4x+6)
6
=lim
x→0
=
=3
(−8x+2)
2
14 mar 23:45