matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
lewareka:
Oblicz wartość wyrażania wykorzystując podane dane (rys.) tgα
2
+ (sinα + cosα)
2
https://scr.hu/8zR0nr
14 mar 21:44
Eta:
10
√
10
√
5
tg
2
α=
=2 , sinα=
, cosα=
5
√
15
√
15
(sinα+cosα)
2
= 1+2sinα*cosα W=.......... dokończ
14 mar 21:53