a | a | |||
Skorzystamy z własności : jesli a, b>0 to | + | ≥2 i równość zachodzi dla a=b | ||
b | b |
1 | ||
tg2(x+y)+ | ≥2 przy czym wyrażenie wartość 2 osiąga dla tg2(x+y)=1 | |
tg2(x+y) |
2 | ||
f(x)=1−2x−x2 największą wartość osiąga dla x= | =−1 | |
−2 |
π | π | |||
−1+y= | +kπ lub −1+y=− | +kπ | ||
4 | 4 |
π | π | |||
(−1, 1+ | +kπ) lub (−1,1− | +kπ) | ||
4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |