funkcja
słonik: Wyznacz te wartości parametru s
,dla których równania x2+3x+2s=0 i x2+6x+5s=0 mają po dwa różne pierwiastki,
przy czym między dwoma pierwiastkami jednego równania znajduje się dokładnie
jeden pierwiastek drugiego równania
14 mar 19:02
słonik: ktoś ? coś?
14 mar 21:42
aniabb: s∊(0;1)
15 mar 00:25
aniabb: ich przecięcie ma mieć y<0 więc
x2+3x+2s=x2+6x+5s
x=−s
y=s2−s<0
s(s−1)<0
s∊(0;1)
15 mar 01:51
aniabb:

np dla s=0,5
15 mar 01:52
15 mar 22:42
aniabb: czy widać tę animację

niech ktoś kliknie i odpowie

czy trzeba nacisnąć przycisk z boku
start czy rusza sama.. bo to mój debiut
15 mar 22:53
Eta:
Nic nie widzę
15 mar 22:56
aniabb: ani wykresiku ani nic? a ręcznie suwanie s jest możliwe?
15 mar 23:04
aniabb: Eta a teraz
15 mar 23:29
Adamm: nie rusza sama, ale po wciśnięciu przycisku start jest wszystko ok
15 mar 23:29
15 mar 23:31
Eta:
15 mar 23:32
Słonik: Dzięki
16 mar 22:51