matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Asymptoty
Mat:
Znajdz asymptoty podanych funkcji f(x)= (1−x
2
)/(x+1)
14 mar 18:59
Janek191:
Czy dobrze przepisana jest funkcja ?
1 − x
2
(1 − x)*(1 + x)
f(x) =
=
= 1 − x , x ≠ − 1
x + 1
1 + x
14 mar 21:26