matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
OBLICZ
Wojtek:
sinπ + cos
5
2
π + cos3π +
7
2
π
7 lut 21:44
Wojtek:
pod koniec zadania ma byś sin
7
2
π
7 lut 22:06
bera:
5
2
π= 2π+
π
2
7
2
π= 2π+
3
2
π sinπ= 0 cos
5
2
π= cos(2π+
π
2
)= cos
π
2
=0 cos3π= cos(2π+π)= cosπ= −1 sin
7
2
π= sin( 2π +
3
2
π)= −1
7 lut 22:19