1 | |
= 1−tgx*tgy | |
2cosx*cosy |
1 | |
= 1−tg x*tg y | |
2cos x*cos y |
1 | cos x*cos y−sin x*sin y | ||
= | // *(cos x*cos y) | ||
2cos x*cos y | cos x*cos y |
1 | |
=cos x*cos y−sin x*sin y | |
2 |
1 | |
=cos (x+y) | |
2 |
π | 7π | |||
stąd x+y= | +2kπ lub x+y= | +2kπ ,k− całkowite | ||
6 | 6 |
1 | sinxsiny | ||
=1− | |||
2cosxcosy | cosxcosy |
1 | |
=cos(x+y) | |
2 |
π | ||
x+y= | ||
3 |
1 | π | |||
(najmniejszą liczbą dodatnią u, dla której cosu= | , jest u= | ) | ||
2 | 3 |
π | |
3 |
π | 5π | |||
x+y= | +2kπ lub x+y= | +2kπ | ||
3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |