W klasie jest
Biedne dziecko: W klasie jest 66 2/3% dziewcząt. Stosunek liczby dziewcząt do liczby chłopców
w tej klasie jest równy...?
Proszę o pomoc
14 mar 13:47
Jerzy:
| | 200 | | 1 | | 2 | | 2 | | 1 | |
Dziewcząt jest: |
| * |
| = |
| , ztem chłopców: 1 − |
| = |
| |
| | 3 | | 100 | | 3 | | 3 | | 3 | |
Stosunek liczby dziewcząt do chłopców: (2/3):(1/3) = 2:1
14 mar 13:51
Biedne dziecko: A dlaczego 2/3 odejmujemy od 1?
14 mar 13:56
: chciałbym zobaczyć te 2/3 dziewczyny i jej stosunek do chłopca
14 mar 16:30