funkcja
JOHNSOP: Zbadaj przebieg zmienności funkcji g(x)=f(f(x)) gdzie f(x)=x2/1−x2
14 mar 12:44
jc: Dzielenie wykonuje się przed odejmowaniem. Czyżbyś się uczył innej kolejności?
Zatem Twoja funkcja to po prostu f(x)=0 i g(x)=0.
14 mar 13:09
JOHNSOP: f(x) = x
2/(1−x
2)
Juz teraz widzisz to
14 mar 13:44
jc: Teraz widzę coś innego.
| | x4 | | 1−2x2 | |
mianownik = 1− |
| = |
| |
| | (1−x2)2 | | (1−x2)2 | |
14 mar 14:20
JOHNSOP: Jakie będą granice na końcach dziedziny tej funkcji

i asymptoty
14 mar 15:35
JOHNSOP: Jakie będą granice na końcach dziedziny tej funkcji

i asymptoty
14 mar 15:37
14 mar 16:05
JOHNSOP: Zbadaj ilość punktów wspólnych wykresu funkcji g(x) z wykresem dowolnej funkcji kwadratowej
mającym wierzchołek w punkcie (0,0)
15 mar 14:07
15 mar 14:47