asd
Dickens: Jak wykazać, ze ω = 2 ωsr ; gdzie ω to prędkość kątowa
14 mar 07:55
Lech: Napisz poprawnie tresc zadania , o co chodzi ? ?
14 mar 08:10
Dickens: Mam wykazać, że chwilowa prędkość kątowa jest dwukrotnie większa niż srednia predkość kątowa, w
ruchu obrotowym jednostajnie przyspieszonym
14 mar 08:16
Lech: | | ωo + ωk | |
W ruchu jednostajnie przyspieszonym obrotowym : ωsr = |
| |
| | 2 | |
Gdy ω
o = 0 to z definicji predkosci sredniej : ω
sr = α/t = εt
2/2t = εt/2 = ω/2
Czyli ω = 2ω
sr
14 mar 08:23
Dickens: dzieki
14 mar 08:30