Narysowanie wykresu funkcji
Karpielo: Witam, mój wzór przedstawia się w nast sposób f(x)= x3 − 6x2 + 11x −6
O to co musze zrobić:
1) Dziedzina funkcji, punkt przecięcia z osią Y, miejsca zerowe
2) Granice na końcach przedziałów i asymptoty
3) Pochodna f(x) i dziedzina f'(x)
4) Ekstrema i monotoniczność
5) Tabela przebiegu zmienności funkcji
6) Wykres
Bardzo prosze o pomoc
13 mar 22:58
Blee:
Czyli masz zbadac przebieg zmiennosci funkcji. I w czym problem? Moze wykladasz sie juz na
okresleniu dziedziny?
13 mar 23:00
aniabb:

1) xeR y=−6 MZ 1,2,3
2) −
∞ i
∞
3)y = 3x
2−12x+11 D=R
4) f'=0
13 mar 23:05
13 mar 23:07
Karpielo: Aniabb dzięki za tą stronkę
14 mar 11:46