Ciagi
Marcin : Witam, jak rozwiązac to zadanie
Oblicz sumę 100 początkowych wyrazów ciągu (an) n>=1
dla an=sin(pi2 + npi)
13 mar 21:30
Marcin : up
13 mar 21:56
Bogdan:
| | π | |
Najpierw: sin( |
| + α) = cosα |
| | 2 | |
13 mar 22:01
Bogdan:
cos(π) + cos(2π) + cos(3π) + cos(4π) + cos(5π) + cos(6π) + ... + cos(99π) + cos(100π) = ...
cos(π) + cos(2π) = ...
cos(3π) + cos(4π) = ...
cos(5π) + cos(6π) = ...
......
cos(99π) + cos(100π) = ...
13 mar 22:08
Marcin : Wszystko jasne, dziekuję
13 mar 22:19
Bogdan:
Pozdrawiam
13 mar 22:21
Eta:
−1+1
−1+1
−1+1
:
:
:
−1+1
....= ?
13 mar 22:21