| 2+(−1)n | ||
an= | ||
| n |
| 2+(−1)2n+1 | 2+(−1)2n | |||
a2n+1−a2n = | − | = | ||
| 2n+1 | 2n |
| 2−1 | 2+1 | 1 | 3 | ||||
− | = | − | = | ||||
| 2n+1 | 2n | 2n+1 | 2n |
| 2n−3(2n+1) | −4n−3 | ||
= | <0 | ||
| 2n(2n+1) | 2n(2n+1) |
| 2+(−1)2n | 2+(−1)2n−1 | |||
a2n−a2n−1 = | − | = | ||
| 2n | 2n−1 |
| 2+1 | 2−1 | 3 | 1 | ||||
− | = | − | = | ||||
| 2n | 2n−1 | 2n | 2n−1 |
| 3(2n−1)−2n | 4n−3 | ||
= | >0 | ||
| 2n(2n−1) | 2n(2n−1) |
| 2−1 | ||
a1 = | = 1 | |
| 1 |
| 2+1 | 3 | |||
a2 = | = | |||
| 2 | 2 |
| 2−1 | 1 | |||
a3 = | = | |||
| 3 | 3 |