K
Kasia: Do wykresu funkcji wykladniczej f(x)=ax należy punkt A. Naszkicuj wykres funkcji g i wyznacz
wartosci parametru m, dla ktorych rownanie g(x)=m ma dokładnie jedno rozwiazanie.
B)A(2log przy podstawie z 2 z 3.9),g(x)=|f(x+1)−3|
13 mar 14:03
the foxi:
f(x)=ax
A(2log23.9;...)
Podaj obie współrzędne punktu A
13 mar 14:21
Jerzy:
9 = alog29 ⇔ log29 = loga9 ⇔ a = 2
Zatem: f(x) = 2x
13 mar 14:24
Jerzy:
A(log29;9)
13 mar 14:25
Jerzy:
g(x) = |2x+1 − 1|
13 mar 14:30
Jerzy:
g(x) = |2x+1 − 3| oczywiście.
13 mar 14:39