matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
kasiula:
Wiadomo, że log
2
11=a. Wykaż że log
121
5
√
5
=
3
4a
7 lut 20:55
bera:
kasiula
chyba powinien być log
5
11= a
7 lut 21:06
bera:
1
log
5
11=a => log
11
5=
a
121= 11
2
5
√
5
= 5
3/2
1
3
3
1
3
log
(11)
2
(5
3/2
)=
*
log
11
5 =
*
=
2
2
4
a
4a
8 lut 03:21