matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
ay:
w rombie o boku dlugosci 3
√
2
kąt ostry ma miare 30 stopni oblicz pole koła wpisanego w ten romb
12 mar 22:46
ay:
dobra nieważne, mam już.
12 mar 22:48
Eta:
9
4r=a ⇒4r=3
√
2
/
2
⇒ r
2
=
8
9
P(koła)=
π
8
12 mar 23:02