Wyraz a_1_0 ?, Wysokość trójkąta poprowadzona z wierzchołka.
oinE: Ciąg an jest określony dla każdej liczby naturalnej dodatniej n wzorem
an+1 = n+3 −2an. Dwunasty wyraz tego ciągu jest równy 6. Wyraz a10 jest równy
Wierzchołki A i B trójkąta ABC należą do prostej AB o równaniu y=2,5x+1. Wysokość tego trójkąta
poprowoadzona z wierzchołka c=(−3,−2) ma długość równą: ?
12 mar 20:28
Saizou :
a12=12+3−2a11=6
12+3−2a
11=6
a11=...
a11=11+3−2a10 wyliczasz analogicznie co a11
12 mar 20:33
Krzysiek60:

Oblicz odleglosc punktu C o prostej y= 2,5x+1 albo −2,5x+y−1=0
12 mar 20:38
Basia:
Saizou to nie tak
an+1 = n+3−2an
a12 = a11+1 = 11+3−2a11
6 = 14−2a11
3 = 7 − a11
a11 = 4
a11 = a10+1 = 10+3−2a10
4 = 13−2a10
2a10 = 17
a10 = 8,5
12 mar 21:06
Basia: pomyłka:
2a10 = 9
a10=4,5
12 mar 21:09
Saizou : Oczywiście
Basiu masz racje, czasem człowiek myśli o czymś innym, pisze co innego a mówi
jeszcze inaczej.
12 mar 21:10
Eta:
Dokładnie jak w "polityce"
12 mar 21:10
Basia:
12 mar 21:19