matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę funkcji
Kaka129:
Oblicz granicę funkcji
x
2
− 2x
lim
√
x+2
− 2
x→2
12 mar 19:59
Basia:
2x−2
=(H) lim
x→2
= lim{x→2) (2x−2)*2
√
x+2
= (4−2)*2
√
2+2
= .....
1
2
√
x+2
12 mar 20:13