2 | a2 | a | ||||
V(a) = | (30 − | ), 0 < a < 60 | ||||
3 | 4 | 2 |
1 | ||
V'(a) = − | π (a−40) a ⇒ | |
4 |
d | ||
R = | ||
2 |
60−d | ||
H = | ||
2 |
2 | d2 | 60−d | π | |||||
V(d) = | *π* | * | = | *(60d2−d3) | ||||
3 | 4 | 2 | 12 |
π | 3π | |||
V'(d) = | *(120d−3d2) = | *(40d−d2) = | ||
12 | 12 |
π | |
*d(40−d) | |
4 |
π | 402π | |||
d=40; e=20, Vmax = | (60*402−403) = | (60−40) = | ||
12 | 12 |
1600*20*π | 400*20*π | 8000π | |||
= | = | cm3 | |||
12 | 3 | 3 |
d | ||
H = | ||
2 |
60−d | ||
R = | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |