matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Ania:
Hej wszystkim, pomoże ktoś w rozwiązaniu tego zadanka? Narysuj wykres ciągu an 6 początkowych wyrazów a1=1 a2=2 an+2=an+1−an
12 mar 19:33
===:
a
1
=1 a
2
=2 a
n+2
=a
n+1
−a
n
i licz: a
3
=2−1=1 a
4
=1−2=−1 itd
12 mar 19:41