matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
S_4 wyrazów
Enzo:
Oblicz S
4
wyrazów w ciągu geometrycznym. a
1
+a
3
=80 a
3
−a
2
=48
12 mar 12:26
Blee:
a
1
+ a
3
= a
1
(1 + q
2
) a
3
− a
2
= q(a
1
q − a
1
) układ dwóch równań z dwoma niewiadomymi ... do dzieła
12 mar 12:44