matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
1,58 wykładnicze zbiór zadan klasa 3
Rekkek:
Siemka prosiłbym o pomoc z tym jednym przykładem:
1
+ 2
1−x
=1
2
x
−2
Zadanie z zbioru dla klas trzecich przykład 1.58. Z góry dzięki jak rzucisz okiem
11 mar 22:58
aniabb:
2
x
=t
1
2
+
=1
t−2
t
t+2(t−2)=t
2
−2t .... x=0 lub x=2
11 mar 23:08
Rekkek:
Dzieki wielkie
11 mar 23:12