zad
matthew: czesc,
mam takie zadanie:
| | 7 | | 8 | | 13 | |
Dane są równania dwóch środkowych trójkąta AD: y = − |
| x + 6 i BE: y= |
| x + |
| |
| | 2 | | 5 | | 5 | |
oraz wierzchołki A = (2;−1) i B = (4, 9). Wyznacz współrzędne wierzchołka C tego trójkąta.
Bardzo proszę o pomoc...
7 lut 19:58
troy: ponawiam...
7 lut 21:08
matthew: Mam takie zadanie:
Dane są zdarzenia A, B takie, że P(A\B) = 0,2; P(B) = 1/3 i P(A`) = 0,4. Oblicz
prawdopodobieństwo
zdarzenia A∩B
Zacząłem tak:
P(A\B) = 0,2
P(A`) = 0,4
A∩B = ?
P(A`) = 1 − P(A)
0,4 = 1 − P(A)
P(A) = 1 − 0,4
P(A) = 0,6
.... własciwie niewiele...
Proszę o pomoc....
7 lut 23:05
matthew: jakas mała wskazówka....
7 lut 23:20
matthew: prosze o pomoc
8 lut 00:02
bera:
zad1)
wyznacz współrzędne punktu S przęcięcia środkowych
( rozwiązując układ równań zadany równaniami środkowych
środkowe trójkata dzielą się w stosunku 2:1 licząc od wierzchołków
wyznacz środek F odcinka AB
→ →
z równości wektorów SC = 2 FS => [xC−xS, yC−yS] = [2(xF−xS, 2(yF−yS)]
wyznacz współrzędne punktu C (xC, yC)
8 lut 00:13
matthew: Czyli mam zrobić taki układ?
nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym stosunkiem 2:1 tzn. nie wiem, jak mam zawrzeć to w
układzie...
| | 2+4 | | −1+9 | |
Srodkowa F: ( |
| , |
| ) |
| | 2 | | 2 | |
F: (3, 4)
dziekuje za odpowiedz
8 lut 00:49
matthew: proszę o pomoc z zadaniem 1...
8 lut 12:05
matthew: ponawiam....
8 lut 20:06
matthew: proszę o pomoc
8 lut 20:25