√2 | ||
sinx−cosx=1 /* | ||
2 |
√2 | √2 | √2 | |||
sinx− | cosx= | ⇔ | |||
2 | 2 | 2 |
π | π | √2 | ||||
sinx*cos | −sin | *cosx= | ⇔ | |||
4 | 4 | 2 |
π | √2 | |||
sin(x− | )= | |||
4 | 2 |
π | π | π | 3π | |||||
x− | = | +2kπ lub x− | = | +2kπ | ||||
4 | 4 | 4 | 4 |
π | ||
x= | +2kπ lub x=π+2kπ | |
2 |
π | π | |||
cosx+sinx= √2sin( | +x)= √2cos( | −x) | ||
4 | 4 |
1 | ||
1+cosx= 2cos2 | x | |
2 |
1 | 1 | |||
sinx= 2sin | x*cos | x | ||
2 | 2 |
√2 | ||
sinx+cosx=√2 /* | ||
2 |
√2 | √2 | ||
sinx+ | cosx=1 | ||
2 | 2 |
π | π | |||
sin(x)*cos | +sin | cosx=1 | ||
4 | 4 |
π | ||
sin(x+ | )=1 | |
4 |
π | π | |||
x+ | = | +2kπ | ||
4 | 2 |
π | ||
x= | +2kπ | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |