matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę
Gesu:
lim x−>0 x−2/x
2
10 mar 20:58
Janek191:
Zapisz funkcję porządnie
2
f(x) = x −
x
2
czy
x − 2
f(x) =
?
x
2
10 mar 21:03
Gesu:
ta druga funkcja xd
10 mar 21:10
Kocham równoległoboki:
x−2
0−2
−2
lim
=
=
= −
∞
x
2
0
2
0+
x−>0
10 mar 21:52