matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z gory dziekuje? :)
agata:
x1= pi/4 + 2kpi x2= −pi/4+2kpi x3= 3/4pi+2kpi x4= −3/4pi+ 2kpi czy to ostatnie da się zapisać w postaci innej (bez minusa)? i jak połaczyć ten wszystkie rozwiazania zeby bylo krocej?
9 mar 15:07