ciag binarny zbioru pustego prosze o pomoc
Robert: [5]={1,2,3,4,5}
Każdy podzbiór w [5] można zapisać jako ciąg binarny długości 5.
X={2,4,5}
0,1,0,1,1
To był jeden przykład a jeśli mam podzbiór pusty ∅={0,0,0,0,0} to ciąg binarny tego podzbioru
będzie wyglądać tak :
1,1,1,1,1

Proszę o pomoc
9 mar 11:12
Robert: albo mając na przykład
{1,2,3,5}⊂[5] to ciąg binarny będzie 1,1,1,0,1
9 mar 11:14
jc: Zbiór pusty nie zawiera żadnego elementu. ciąg binarny = 0,0,0,0,0.
Ciąg binarny {1,2,3,5} = 1,1,1,0,1 (tak, jak napisałeś).
9 mar 11:25
Robert: Dziękuję
9 mar 12:12