1 | |
x2−4 |
x | |
x2−8 |
1 | ||
1. | ||
2x |
1 | ||
2. | ||
2x |
1 | 1 | −2x | ||||
( | )' = − | *2x = | ||||
x2−4 | (x2−4)2 | (x2−4)2 |
x | (x)'(x2−8) − x(x2−8)' | |||
( | )' = | = | ||
x2−8 | (x2−8)2 |
1*(x2−8) − x*2x | −x2−8 | ||
= | |||
(x2−8)2 | (x2−8)2 |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||
= | ( | − | ) | ||||
x2−4 | 4 | x−2 | x+2 |
1 | 1 | 1 | ||||
pochodna = − | ( | − | ) | |||
4 | (x−2)2 | (x+2)2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |