równanie
piesek: Pomoże ktoś rozwiązać? cały czas wychodzą mi pierwiastki 4 i 0 a ma być −3 pomocy
(x+2)2 = 1
8 mar 20:14
Lech: x+2= 1 lub x+2 = −1 ⇒ x= −1 lub x= −3
8 mar 20:15
Basia:
x+2 = 1 lub x+2= −1
x = −1 lub x= −3
8 mar 20:16
Eta:
x+2=1 lub x+2= −1
x= −1 lub x= −3
8 mar 20:16
piesek: o kurde, a to nie trzeba tu liczyc za pomoca wzoru skroconego mnozenia?
8 mar 20:16
Lech: Tez mozna : x2 +2x +4 =1 ⇔ x2 +4x +3 = 0 , Δ = 16 −12 = 4 ⇒ x= .........
8 mar 20:20
Lech: Sorry , blad w druku ! powinno byc 4x !
8 mar 20:21
piesek: hmm no nic sprobuje jeszcze raz, dziekuje za pomoc
8 mar 20:24