Rownania kwadratowe
Liwiaa: (x−2)(x+4)=2x2−1
8 mar 20:08
x: ehh
wymnóż to po lewej
potem przerzuć wszystko na lewo
i pewno delta.
8 mar 20:18
Liwiaa: A można prosić o mała pomoc
8 mar 20:23
Janek191:
x2 + 4 x −2 x − 8 =2 x2 − 1
x2 +2 x − 8 = 2 x2 − 1
x2 −2 x + 7 = 0
Δ = 4 − 4*1*7 < 0 Brak pierwiastków.
8 mar 20:53
Jerzy: Janku .... chyba pudło ( nie przeniosłeś 2x2 na lewą stronę,zmieniłeś znak przy 2x)
8 mar 20:57
Basia: Janek przeniósł
na prawą stronę
8 mar 21:01
Janek191:
Przeniosłem wszystko na prawą stronę
8 mar 21:02
Jerzy:
Idę spać
8 mar 21:03