matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie w zalaczniku proszę o pomoc w wyliczeniu sigmy :))
Marta:
Zadanie w zalaczniku proszę o pomoc w wyliczeniu sigmy
Jakby co, to na górze jest "2018"
7 mar 18:38
Adamm:
√
2018
−1
7 mar 18:42
Adamm:
poprawka
√
2019
−1
7 mar 18:42
Mila:
S=
1
1
1
1
+
+
+...+
+
√
1
+
√
2
√
2
+
√
3
√
3
+
√
4
√
2017
+
√
2018
1
+
=
√
2018
−
√
2019
1−
√
2
√
2
−
√
3
√
3
−
√
4
√
2017
−
√
2018
=
+
+
+...
+
−1
−1
−1
−1
√
2018
−
√
2019
+
=
−1
=−1+
√
2019
7 mar 20:28
llll:
7 mar 21:05