| 61 |
| |||||||||
Dane są przedziały: A =( −∞; (1 | )−23), B: (−∞; | ) Wyznacz B\A. | ||||||||
| 64 |
| ||||||||
nie wiem, ale wydaje mi się, ze w przedziale "B" | bedzie wyglądać chyba tak.... | |||||||
| 6! | 4!*6 | ||||||||||
= | = | = 3..... | ||||||||||
| 4!{6−4}! | 4!*2! |
| 61 | 64 | 3√642 | ||||
1 | )−2/3 = | 2/3 = | = U{3√8*8*8*2*2*2{52} =
| |||
| 64 | 125 | 3√1252 |
| 8*2 | 16 | ||
= | =0,64 ![]() | ||
| 25 | 25 |
| 4!*5*6 | 30 | ||
= | = 15 | ||
| 4!*2! | 2 |
a możesz mi wytłyumaczyć dlaczego skorzystałeś akurat z wariacji, a nie np. z kombinacji. Jak
odróżnić, którego z tych sposobów uzyć?
tego Ci nie powiem bo jeszcze się o tym nie uczyłem, dla siebie tylko poznałem
podstawy ale na takie pytanie Ci nie odpowiem