zmienne losowe
Marek: Zmienna losowa ma rozk lad normalny N(0, 1). Obliczy´c P(0 < X < 1), P(X > 2), P(|X| < 1)
ma ktoś pomysł jak to zrobić?
7 mar 11:42
Blee:
Tak. Tabela rozkladu normalnego bedzie niezwykle przydatna
7 mar 11:55
Marek: ok,i jak należ dalej postepowac jezeli mam tabele rozkladu normalnego?
7 mar 12:13
Benny: P(X<1)−P(X≤0) czyli F(1)−F(0)
P(X>2)=1−P(X≤2)=1−F(2)
P(|X|<1)=F(1)−F(−1)
7 mar 12:21
Marek: super,jeszcze mam pytanie,jak to nalezy odczytać,bo jestem jeszcze zielony w tym i nwm jak na
to patrzeć?
7 mar 12:28
Marek: dobra,juz ogarnołem
7 mar 13:15